browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Over JN Neerkant

Doel van Jong Nederland

Jong Nederland is een landelijke vereniging die als doel heeft:
- jeugdigen in hun vrije tijd mogelijkheden te bieden voor hun ontspanning en ontplooiing.
- de peilers binnen Jong Nederland zijn: sport en spel, creativiteit en buitenleven.

Waaruit bestaat Jong Nederland

Jong Nederland bestaat uit een landelijk bureau van waaruit alles, wat landelijke activiteiten betreft, geregeld wordt.
Dan bestaat het hele land uit een groot aantal districten. Dit zijn dan een aantal verenigingen die zich als het ware samenbundelen. Hier worden dan ook allerlei activiteiten in een jaar georganiseerd. Dit gaat dan buiten de landelijke activiteiten om. Hier wordt dan ook alles door het district georganiseerd. De plaatsen die binnen het district “de Peel” vallen zijn zoals u misschien al gezien heeft: Bakel, Zeilberg, Asten, Someren, Someren-Heide, Liessel, Meijel, Leende en Neerkant.
Als laatste heb je dan de individuele vereniging. Dit zijn de verenigingen zoals Jong Nederland Neerkant.
Een vereniging heeft in een jaar meestal ook nog eigen activiteiten. Zo hebben wij binnen Jong Nederland Neerkant elk jaar het grote spektakel rond KONINGSDAG.

Iedere week draait elke groep normaal gesproken anderhalf uur club. Dit is bij de nieuwste groep altijd maar een uur per week. Voor het begin van het nieuwe seizoen wordt er een nieuwe indeling gemaakt, waarin we zoveel mogelijk rekening proberen te houden met eventuele andere verenigingen. Zo kan het ooit een seizoen voorkomen dat er nog een groep maar een uur per week club kan draaien. Dit heeft dan niet alleen met de andere verenigingen te maken, maar ook met de tijden en leeftijden van de kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een groep van 8 jarigen niet van 20.00-21.30u groep laten draaien. We proberen er elk jaar weer het beste uit te halen voor de kinderen, maar niet te vergeten ook voor de leiding. Want zonder leiding en andere vrijwilligers zou Jong Nederland niet kunnen bestaan.

Lid worden?